Kulinarska bilje vrt

Herbs dodati mnogo više nego samo miris hranu, oni imaju potencijal promijeniti okus i okus jela. Korištenje bilja do sezone i ukrasite hrane je drevni praksa. I ako netko pronađe raznolike, čak i egzotične herb pri ruci, to može sigurno se pripisati istraživača, pa čak i kuharica koji je volio eksperimentirati. Kulinarski vrt, kao viđen u sadašnje vrijeme nije vrt odrastao 'iza kuće', ili dao mjesto u neke skrivene uglu, posebni spotova bile posvećene njima u davnina. Kulinarski biljka vrt prepun bilja, s raznim boji lišća, i fino delikatna ostavlja stavljen u svjetlu privjetrišta, da će strujanje miris svoj put će unaprijediti ljepotu vaš vrt, i također izraditi tvoj hranu flavorful. Pročitajte više o travama za kuhanje.
Kulinarski Herb; Kulinarska bilje su one bilja koje mogu koristiti za pripremu hrane, bilo kao začin, začin ili kao ukras. Nisu svi bilje su jestive, i mogu koristiti za kulinarske svrhe, neke samo mogu koristiti za ljekovite razloga da liječe oboljenje, koje ćete naći u biljnim lijekovima. Ako je kulinarski bilje vrt namjeravate dizajn i izgraditi, potrebno je razumjeti svake biljke's osnovne rasta navike i zahtjevima. Postoje mnoge bilja jedan može odabrati rasti; bosiljak, kopar, ljeto čubar, lavande, metvica, ružmarina, timijan, estragon, lavande, limuna vrbena, kamilica, origano, bosiljak, cilantro, vlasac, peršin, kadulja, šafran, curry lišće , češnjak, komorač, itd.
Kulinarski bilje vrt; kulinarski bilje vrt je zasebna lokacija u vrtu, posebno posvećen raste bilje samo. Neki gardeners čak mix biljka raste cvijeća i povrća zakrpe. Možete pokušati da ili posvetiti komad zemljište samo za bilje. Kako rasti kulinarski vrt biljka, ovisi o pojedinca, pažljivo studirao dizajn, ili neformalni vrt. Što treba uzeti u obzir je rastući navike biljaka, kako bi se osiguralo dovoljno prostora za njih.
Lokacija je važno, većina bilja trebati barem 6-8 sati svjetlosti, djelomične uključeni. Tlo treba plodno, dobro drenirani i obdarena s organskim kompostiranja. Herb vrtovi trebaju biti čisto funkcionalna. By funkcionalna Mislim, trebaju biti uzgojeno u zakrpe koje su lako dostupna za zalijevanje, weeding, orezivanje, gnojenje, malčiranja i kontroliranje štetočina. Biljka vrt je ne samo o rastu bilja na zemlji tlu, može se koristiti posude i posude za upravljanje prostorom bolje. Uvećani vrt kreveta plan je također dobar alternativa. Pročitajte više o tome kako izgleda bilje vrt.
Iskusni vrtlari ne savjetuju sadnje bilja istog rasta naviku zajedno, Mint koje su invazivne biljke. Višegodišnje, dvogodišnji ili evergreena treba poželjno biti grupirani zajedno. Čak sezonske bilje, treba biti posađeno zajedno tako jedan mogu besplatno koristiti prostor naizmjence. Cilantro, luk vlasac, itd., treba biti posađeno u fazama, što znači, čuvati tjedna je razlika između sjetve iste biljke, ovaj način u vrijeme kada su spremni za žetvu jedna serija, drugo je uzimajući spremni. Uporaba retka bilje sadnje je vrlo pogodan za uzgoj bilje u različitim serijama.
Kulinarski biljka vrt je prilično sklon štetnike, stoga deratizacije je vrlo važno. Obrezivanje ili biljka rotacija je dobra praksa da će korist tlo kao i biljka, ne zaboravite ostatak tla za kratak razdoblja između sadnje. Prije idete na i biljnih these flavorful bilje, riječ o njegovoj žetvu metodi, uvijek ruka žetve zadržati arome.