Grožđa Sadnja

Grožđe su u osnovi plodine, koji pripadaju rodu Vitis, i raste na višegodišnjih drvenastih listopadnih i vina. Uzgoj grožđa za potrošnju i vina je godina staru praksu, drevni Grci, Feničani i Rimljani su dobro upućen u umjetnost uzgoj grožđa mnogo prije ostatka svijeta je uhvaćen gore sa njom. Sada se uzgaja diljem svijeta u područjima koja se vodi za svoj rast uglavnom između 25 ° i 50 ° sjeverne paralele u istočnom dijelu Azije, Europe, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i regijama. Prije nego što se dolje do osnove sadnje grožđa, Ispričat ću vam nešto o ovom hranjiv voće i vinovu lozu što raste na.
Grožđe; Rod Vitis je podijeljena u dvije kategorije; Euvitis i Muscadinia. Euvitis grožđe su izdužene klastera, beru zajedno u zrelosti, raste na labav laje, a Muscadinia grožđe su male veličine i debele kože raste u malim grozdovima na jednostavan vitice, glatke kore s lenticels. Oni su obično bere pojedinačno. Grožđe rastu u grozdovima od 20 do 300, a ovisno o sorti mogu biti sjemenkama ili bez sjemena, a u bojama crna, zagasito crvene, grimiz, tamno plava, žuta i zelena. Vinove loze su drvene i trebaju pomoć (rešetka) na stazi prema gore. Listovi su svijetlo zelene, pa čak i bez plodova na njima može biti zanimljiv dodatak vašem krajolika. Pročitajte više o životnom ciklusu vinove loze.
Grožđa Sadnja Upute, sadnju i brigu grožđa zahtijeva strpljenje i vještina koje su stekli s praksom. Dakle, dajte sebi vremena, i pokušati ga dobiti pravo, dobro, sve dok ne dobijete im da rastu dobro. Prije nego što započnete stvarni proces sadnje, shvatiti zašto ste ih raste, sok, žele ili džem, svježe ili sušeno korištenja, itd, nakon što se odlučite na ovaj potrebnu, odabrati sorte grožđa. Grožđe se razmnožavaju putem sjemena, reznice, raslojavanje i presađivanje. Grape seed sadnju Uključuje kaljenje off sjeme najmanje mjesec dana prije sjetve u dobroj potting tla. Većina iskusnih vrtlara savjet od jedne do pokupiti neke dobre kvalitetne vinove loze (ili korijen) iz znan vrtić. Osim toga, trsova, jedan također treba rešetka sustava, te kao vino raste neke žice i wire cutter. Saznajte više o uzgoj grožđa iz sjemena.
Kako Plant grožđa; Vaša lokacija pitanja, grožđe treba puno sunca, pa izaberite mjesto gdje će ga primiti stalno. Osim sunčeve svjetlosti, grožđe treba tlo koje je dobro iscrpljujuće. Vjerojatno je razlog zašto većina poznatih vinograda nalaze se na padinama. Loze posađene u vodi prijavom područjima navedenim truleži i bolesti vinove loze u korijenima. Plant vinove loze čim ste ga donijeti, drugi kopaju plitke rupe i privremeno mjesto svoje korijene tamo. Korijenje ne bi trebao biti u suhim uvjetima tijekom sadnje.
Iskopati rupu tri inča šire i dublje nego korijen loptu, i dodati u nekim pripremili tlo za njega. Tlo treba imati svjetlo kompost, malo pijeska, a dobre kvalitete vrt zemlja miješana u njemu. Ispunite zemlje oko korijena, pokriti ga dobro. Graditi berm oko njega, i ispunite ga s vodom. Ako ste sadnju više od jedne loze, prostor im se 6 do 10 metara pored. Voda je dobro tijekom prvih mjesec dana da se utvrdi korijenima brzo.
Saznajte više o skrbi nakon sadnje:; uzgoj grožđa kod kuće; rezidbe vinove loze; Kako izgraditi grožđa Rešetka, jednom vinove loze počinje rasti, trenirati ih pomoću posebnih grožđa trellises, te uzeti dobru brigu uživati ​​u dobroj kvaliteti grožđa. Ova informacija o sadnje grožđa je namijenjena za uzgoj grožđa u vrtu za osobnu uporabu, ako je to komercijalni interes što tražite od njih, to je najbolje učiti njihov rast i obrasce zahtjeva opsežno.