Zima Briga za ruže

Prekrasna ruža, svim svojim sto uz vrste dolaze u različitim bojama, pripada rodu Rosa, iz porodice Rosaceae. Roses se uzgajaju diljem svijeta, kao i oni uvijek nađu posebne naklonost Mnogi vrtlari i ruža entuzijasti, nove vrste ruža se razvila, da su štetočina i klimatske Hardy. Ova višegodišnja biljka, sa svijetle zelene boje lišća i crvene boje dodaci po rubu, nosi cvijeće koje dolaze u različitim veličinama, i može biti jedan ili dvostruko petaled. Njihove stabljike su prekrivene oštrim prickles (trnje). Kako bi osigurali zdrav, pravi cvijet, zima briga za ruže se mora.
Kako da se brinu za ruže
Prije jedan počinje skrbi za ruže u zimskim mjesecima, važno je znati kako da se brinu za ruže u svako godišnje doba. Ruže se može uzgajati u svakom sezonu prikolice, ili kao grmova i grmlja. Voda i njih oploditi dobro, kada vidite prvi cvijet pupoljci klijanje. Ako tražite velike veličine cvijeća prstohvat off nekoliko pupoljak po stabljici. Ruže nisu vrlo nemiran, ali ruža, kao i bilo koje druge biljke, zahtijeva njegu od zime oštre vjetra i kaljenje u tlu. Ruža biljka ima svoju mehanizma za izolirati ili se stvrdnuti protiv hladnih vjetrova i ciklusa smrzavanja i odmrzavanja, te duže ispod točke smrzavanja temperatura. Biljke su izrađene od ćelije, a ove stanice su puna tekućine tijekom raste razdoblja. Uz pad temperature, zidovi ćelija početi zgušnjavati. Ovaj mehanizam je izložena kroz purpling od ruža stabljike. Međutim, osnovna zima briga za ružama će zaštititi ružama od daljnjih šteta.
Zima Briga o ruža
Prva stvar treba učiniti je da se zaustavi gnojenje otprilike šest tjedana prije prvog mraza. Kao gnojiva promicati gospodarski rast, oni neće dopustiti grm ruža da se u njegovo vrijeme mirovanja, oštetivši svoj ciklus rasta. Uklonite sve deadheads (proveo cvijeće), orezati daleko sve mrtve i vitka peteljke i sve zrele bokovima te. Zalijevanje je još jedan faktor koji treba razmatranje. Cut natrag na zalijevanje frekvencije, ali ne prestaju zalijevanja u potpunosti, inače oštra zima vjetar će isušiti biljka. Ovo je važan savjet za zimske skrbi za ružama.
Usitnjavanje, ili mounding ili okopavanje tla su dva načina za upravljanje fluktuacije u temperaturi. Možete odabrati različite vrste malča na raspolaganju; lista plijesni, drva ili kore čips, treset mahovina, korova slobodne slame, itd. Prije nego počnete malča diljem ruža postrojenja, dati mu vremena da se prilagoditi na pad temperature. Ovisno o zoni koju borave u, započeti malčiranja između listopada-studenoga, ili kada temperatura padne ispod dvadeset pet stupnjeva (što god je ranije). Rani primjena neće dopustiti ruža biljka razviti zime otpornosti, dok je s krajem prijave, vrijednih tlo topline će biti izgubljen kao tlo će dobiti pokrivene snijegom. Pile malča oko grm ruža na minimum jednom nogom. Pročitajte više na savjete za usitnjavanje.
Okopavanje ili mounding uključuje korištenje zemljišta izolirati krunu i Lovački. Brežuljak tlo preko krune, pupoljak sindikata i niže proizlazi, na minimalnu dubinu od 8-12 cm. This okopavanje postupak će također pružiti toplinu korijena. Mounding ili okopavanje bi trebao biti vremenski dati grm ruža dovoljno vremena da se aklimatizira na hladnoću temperaturama. Ako se netko ne može shvatiti koliko je tlo treba koristiti, koristite tržište spremno mraza krpom ili šatorsko platno. Sigurna juta oko Lovački i sindikata pupoljak s nizom i ispuniti neke slame. Pročitajte više na:; Uzgoj ruža, ruža Plant skrbi; Uklonite sve malča i tla (nikad ne struže), oko biljke kada primijetite new klice pucati iz Lovački. Voda i oploditi ruža biljka dobro. Uzimajući dobar zime skrbi za ruže će osigurati da vaš cvjeta će nadmašiti sve ostale!