Hibiscus Care bilja

Tropska cvijet hibiskusa pripada velik rod cvjetnica u obitelji Malvaceae koja uključuje više od 200 vrsta i prirodnih bezbroj sorti i hibrida. Velik izbor hibiskus raste na toplim, umjerenim, suptropskim i tropskim područjima širom svijeta u obliku godišnjih i višegodišnjih zeljaste biljke, grmlje i Woody koji se mogu dostići visinu od malog stabla. Hibiscus su podijeljeni u dvije glavne kategorije, tropsko i Hardy. Tropska, kao što ime sugerira, rasti u regijama koje pružaju toplu umjerenom klimom, dok je otporan hibiskus je kultiviran od divljih izvornih hibiskus cvijeće koje su zimi-jednogodišnja dovoljno da odgovaraju zonu 4 klime, kao dobro. Hibiscus briga biljka će osigurati da vaš hibiskus raste dobro i cvjeta još bolje.
Hibiscus Plant, Hibiscus biljke su drveni, a u većini slučajeva će se razviti u male stabala when obučeni da to učinite. Lišće is dosadno da svijetle zeleno sjajnog s cvijećem koje se kreću po veličini negdje između 3 do 4 inča na 8 - 12 cm u promjeru. Hibiskus cvijeće može biti jednostruko ili dvostruko petaled, Jednobojni ili nijanse bilo iste boje ili drugačijima. Cvjetovi, velike ili male, raspon u živim bojama i tonovima ružičaste, crvene, narančaste, Magenta, ljubičasta, krem, žute, bijele i svijetle boje među ostalim. Nove sorte razvijeni su da ne samo ponuditi puno boja, ali vrste koje su sa s ogrlicom rubova, bi-boje i tamnim plijesni previše. Latice fini su, papirast tanki s istaknutim tučak and prašnik u centru. Hardy hibiskusa može lako razlikovati od onih tropskih, Hardy lišće is dosadan zelena, a tropske one su tamni zeleni. U toplim klime, cvjetovi cvatu skoro cijele godine, au hladnijim klime, oni cvatu sredinom ljeta i dalje dok mraz setovi u. ostavlja raspoređeni izmjenično, su jednostavni, ovate to kopljast, sa marginama koje bi mogle biti ozubljenjima ili lobed. Kora postaje za nijansu je tamnija smeđa which kao što ostari, i kada vaše biljka je dobro uspostavljena, ona će proizvoditi veće i svjetlije cvjeta dosljedno.
Hibiscus Plant Care, obje kategorije hibiskus su izdržljiv u njihovom rastu uzorcima, i bit preživjeti gotovo sve klimatske uvjete, osim ekstremnih zima. Hibiscus can se propagira putem reznica, bilo putem graft metoda ili ih s početkom u tlu, i sjemena. Seeds često ne koriste jer se dugo zupcima klijati te u većini slučajeva, oni ne cvijet. Jedan može uvijek hop u vrtić biljka koja se specijalizirala za hibiskus sorti i vjerujte mi izbor napravili može se fantastičnih. Hibiscus činiti dobro u oba, tlo, kao i u velikim loncima. Pročitajte više o Hardy hibiskus skrb.
Hibiscus Care, Hibiscus poput sunca, puna i obilje. Njihova boja stajati istinito kada je izložen dovoljnu količinu sunca. Hibiscus rastu u hladu medvjeda manje cvijeća s dosadnim boja. Biti tropske su dobro drenirani kao plodno tlo, vlažan ali ne zadržava vodu. Održavanje pH ravnotežu tla između 6,5 do 7,0. Tlo treba bogata u pogledu plodnosti i ne sabijanja. Dodaj perlit, treset mahovina, kokos kokosove, kosti ili riblje brašno na njega. Voda hibiskus kao i po klimatskim, svakodnevno ljeta i štedljivo zimi (kad je vrh tlo postaje suha). Velik cvatu, ili čak i pupoljaka čekaju da procvate trebao bi biti pokazatelj da puno zalijevanje, i malo ili uopće ne cvjeta, za manje zalijevanje. Hibiscus biljka treba puno hranjivih tvari tijekom raste, kao i vrijeme cvatnje. Koristi gnojivima koja sadrže visok nivo kalija i fosfora za promicanje produženog rasta. Tekuća gnojivo može biti dodan svaki 15 dana, one otpuštanja i duljim svaki mjesec.
Hibiskus ne prežive temperatura ispod 32 º F, dakle iskusni vrtlari savjet da budu narasla više u posudama i kontejnera, u odnosu na zemlje u regijama koje su osjetljivi na hladno suho vjetrova i / ili mraza. Winter briga za hibiskus uključuje usitnjavanje zadržati tlo toplo i korijenje od smrzavanja, jedan mraz biljka krpom da bi cijeli biljka toplo, i /, ili se kreće biljke unutra, ako je moguće. Drugi aspekt hibiskus biljka skrbi u zimi je minimiziran upotrebe gnojiva. Izbjegnite gnojenje kako biljka obično ide u polu-spava pozornici. Zato nemojte dodavati gnojivo i prisiliti da nicati rast nove, lišće i cvijet.
Hibiscus rezidbe, rezidbe hibiskusa je lako, orezati samo u proljeće. Kako ste orezati ovisi o, i, zašto želite orezati. Mlada biljka može biti pruned da bi ga više bushier, ili razviti snažnu strukturu i oblik, dok je osnovana one se mogu pruned povećati protok zraka i svjetlosti između krakova, promicanje rasta i produžiti cvatnje. Ne zaboravite patiti od svih putnik bez vozne karte cvijeće, kako bi se osiguralo više cvatova. Hibiscus can be hard pruned kontrolirati rast. Samo nemojte zaboraviti da ste to učiniti u proljeće i bunara. Orezati svi mrtvi i bolesnih drva uz granama koje imaju stečen isprepletene.
Pešte kontrole za Hibiscus, osim toga, vaši on hibiskus, to je prilično osjetljiv na druge štetnike i bolesti poput mealybugs, pauk grinja, whiteflies, tripsa, gusjenice, puževi, milliepede, itd. Dakle, hibiskus skrb uključuje štetočina kontrola štete. Redoviti sprej germicides i obrezivanje će se većina štetnika. Gljivične bolesti poput lista mjesta, i korijen trune i ovratnik trune trebaju se promatrati u individualno i tretirale. Bud kap i yellowing od lišća su fiziološke bolesti koje mogu dovesti do trajnih oštećenja biljke. Bud pad općenito utječe Hardy hibiskus gdje pupoljci otpasti prije nego što cvatu. Ako se to dogodi s konzistentnim pravilnosti, za pravilnu Hardy hibiskus biljka briga, da je najbolje zamijeniti hibiskus s drugim raznolikost. Listovi požutio i ispustite off je prirodni proces u tih biljaka, ali kad se dogodi da listovi i stabljika na vrh grm, da je vrijeme da nađe svoje uzrok. U većini slučajevima se događa kada se gnojivo ili insekticidi pretjerano se koriste, ili ima previše ili premalo vlage oko korijena. Prije jedan počne koristiti insekticidi indiscriminately, razumjeti ono što je nanio vaše biljka, i istraživanja različitih sredstava da ih kontrolirati. Pročitajte više na raste hibiskus: brigu za hibiskus bilja.
Bilo vanjski hibiskus biljka skrb, Hardy, tropskih i unutarnje skrb, hibiskus napredovati kada se daje pozornost, i vaša će previše, možete nagrađivanje usput with cvjeta koji su bez premca u ljepoti i elegancija!