Uzgoj Nar

Sama tarty okus šipka mesnat sjemena (arils) koji variraju u bojama od bijele do ružičaste do crvene da ponekad čak i Deep Purple može biti sourced iz vlastitog stabla, sve što trebate znati je osnovne informacije koje se odnose na uzgoj šipka stabala. Native Jugozapadna Azija, posebno Persija i Himalayan rasponima od Indije, to je sada široko uzgaja po cijelom svijetu za svoje voće i sok ekstrakcijom. Ime nar je izvedeno iz latinske riječi pomum i granatus značenje jabuka i nositelja respektivno. Botanički poznat je kao Punica granatum L. Uzgoj mogranja bi bilo ugodno iskustvo, pogotovo kada se stablo nosi lijep preslatko sočne plodove.
Nar, šipak stablo može biti klasificirana kao poveće drvenastog grm ili malo stablo. Mogu biti kao visok kao 20 do 30 metara i grananja kroz bočno širenje što je prilično kompaktan. Nekoliko 12 do 16 ft patuljaste sorte su također uvedeni. Uglavnom ovo plodonosan drvo je listopadni u prirodi, ali neki climatic lokacija dopustiti da ostanu na lišće. Tih stabala žive dugo, ali tu je smanjenje u njihovu voća nosivosti, količini i kvaliteti pametno, nakon oko 20 godina. Listovi su 3 do 7 cm, sjajan, uske i Lance u obliku, te uređen naizmjenično.
Nar medvjeda atraktivne cvjetove u nijanse zagasito crvene i grimiz, čak i bijele u nekim šarolik vrsta. Cvjetovi su tri cm, sa četiri-pet latica koji omeđuju brojnim prašnicima s crvenim cjevaste čaške koji se također nalazi na plod kada sazrijeva. Cvijeće uglavnom nalaze u cluster, nekoliko kultivirane sorte ne donese plodove, samo ove lijepe cvjetove, a često se koriste da ukrase krajolik. Nar je self-stranooplodnog kao i cross-stranooplodnog od insekata, s križem oplodnje imaju višu stopu od 'plodova skup' (prinos) nego samo oprašivanja.
Nar plod je gotovo okrugla sa baze koja se pojavljuje okrunjen u bazu istaknutim čaške. Polu tvrde kore od voća je u nijansama žute s dubokim Crimson. Kada otvorite rezati voće, naći ćete odjeljaka upakiran sa sjemenkama. Sjeme je okružen vrećama koje su sočne, crvene, ružičaste ili bjelkaste boje i tarty u okusu. Odjeljaka su odvojene bijelim porozan i vrlo gorko tanke membranske zidove.
Kako to Grow nar, Pomegranates napredovati u punom suncu, tako da odaberete lokaciju koja je najtoplija u krajoliku. Nar stabla, naravno, preferira mild umjerena do suptropske klime, već je također vrlo prilagodljiv da se ohladi zime i tolerantni topla ljeta. Sunce je potrebno za dobar cvijeća i voća. When raste nar unutra, najmanje 6 do 8 sati sunčeve svjetlosti je potrebno osigurati dobar rast.
Uzgoj nar stabla, Pomegranates može se propagira kroz sjeme kao reznice. Uzgoj iz sjemena nara, ne samo da traje duže klijati, oko šest tjedana, ali obično sadnica snosi njih ne dolazi istina, plus voća potrajati duže vrijeme nositi. Reznice je željena over sjeme širenje. Uzmi zdrav tvrdo za rezanje, 15 do 20 inča (više od jednog će biti najbolji), po mogućnosti od kasne zime do ranog proljeća, to umočiti u otopinu navijali i gurati oko dvije trećine njihove dužine čvrsto u vlažnoj rooting mediju. Odojak se također može koristiti za razvoj novih pogona, ali pri tome pazite da ne počupa oštro ili kopaju oko previše blizu glavnog korijena. Izvucite utikač da je na maksimalnu udaljenost od korijena, i koristiti oštar rez, odijeliti svoj kontakt s glavnim korijena. Uvijek se može pokupiti mladica iz lokalnog rasadnika previše. Odaberite tlo koje je dobro drenirani uz mješavinu nekih organskih kompost. Bilo kontejner ili tlo, nar mladunče bi trebao biti uzgojeno u jamama koje su dvije noge dubok i širok, a ako više od jedne (oni čine lijepe živice previše!), Raspoređene na 12 do 18 metara. Pročitajte više na presađivanje voćkama i razmnožavanje biljke iz reznice.
Nar za njegu drveća, Održavanje ovog stabla uključuje pravo doze zalijevanja, gnojenje i obrezivanje. Nakon što biljka your mladunče, vode mladih biljaka redovno da uspostavi svoje korijene. Jednom osnovana, ona voda kao i po klimatskim potreba. Nikada ne dopustite da suho, nar korijenje uživaju dobru razinu vlage. Ako je Vaš Biljka je zatvorenim prostorima, osigurati da vaše kontejner ima dovoljno rupe za odvod viška vode iz. The korijenje trulež u stajaćoj vodi. Dušika temelji gnojivo, za prvih nekoliko godina u proljeće bi trebalo biti dovoljno za promicanje ukupnom rastu. Godišnje primjena organskih kompost prije početka cvijeće će biti više nego dovoljno za jedan osnovana stablo.
Nar Tree rezidba, nar drveta rezidba je bitno da bi ga više bushier i dati mu snažnu strukturu, kao i grane su trnovit. Kada biljka dosegne tri stopa u visinu, suha šljiva daleko glavni korijen za promicanje bočno rast. Ne više od šest izbojci bi trebalo biti dopušteno da se razvije, i pobrinite se da ravnomjerno raspoređene oko glavne stabljike. Kao što rastu, ovakav trening će im dati kratka, ali dobro definirane debla. Kao stablo počinje rasti, orezati potaknuti maksimalan broj novih izbojaka na sve strane, za prve tri do četiri godine. Voće snosi na vrhovima novi rast. Nakon što je stablo počinje uroditi plodom, samo ukloniti mrtve, bolesne i grane isprepletene.
Nar Pešti i Bolesti; Pomegranates dobiti invadiranih lista i ploda mjesta uzrokovana Aspergillus castaneus, i bugova kao tripsa, bijela muha, mealybugs, mjerilo kukce, itd., koji se lako može uzeti njegu sa redovnim sprej germicides. Termiti može ući u prtljažniku, a jedu se u drvo, to ubijanje, pa provjerite da li ih uhvatiti prije nego su postavili. Mogranja uglavnom dolaze pod teškim napadom iz nara leptir, Virachola isocrates. This insekt polaže jaja na cvjetnih pupova, kao i čaške plodova, omogućujući im da unesete voće preko čaške, dosadne rupe i oštećivanje cijeli usjeva. Još jedna bušilica, Pleuroplaconema ili Ceuthospora phyllosticta dobiva u grančica i bušilice rupe desno kroz grane. Oba ova svrdla može ubiti drvo. Posebni germicides su dostupne s uputama o broju i količinu spreja. Pročitajte više o nar stabla skrb i kako rastu nara.
Uzgoj nar stabla komercijalno, ili za samostalno će se zahvalno, ako samo jedan pruža biljka s dovoljno pozornosti na to da to rasti te!