Meksički prezimenima

Koji su najčešći meksički prezimenima? Većina meksičke prezimena i njihova imenovanja sustav pronalazi svoje korijene u Španjolskoj. Kada se španjolski konkvistadori završila kolonizacije latinske Amerike, oni su potpuno nametnuo svoju kulturu, norme i tradicije na Latinsku Ameriku. And među ostalim stvarima koje meksičke naći svoje porijeklo u Španjolskoj, su njihova imena, njihova prezimena i imena sustava.
Meksički prezimenima
Za razliku od drugih kultura, meksičke (ili Španjolca) ima dva prezimena. Dok u većini kultura, jedan dijete uzima prezime ni njegove majke ili oca, dijete u Hispanjolci i meksičke kulture daje prezimena oba. Tradicionalno dijete će uzeti prezime oba svoj majčinu i očevu djedovima, ali zbog pitanjima ravnopravnosti spolova, to pravilo je prekoračenje. Sada dijete može se dati svakom od dva prezimena njegov otac ima i jedna koja je njegova majka. Dok za radi jednostavnosti, jedna osoba može biti upućena samo sa zadnjim ime oca, koji se čuva, službeni rođenja ime još uvijek ima dva prezimena.
Dopustite mi objasniti uz pomoć primjer. Suppose Raul Perez (oca prezime) Gonzales (majčino prezime) i Maria Alonsa (oca prezime) Lopez (majčino prezime) imaju sina imenom Francesco, on će usvojiti prezime oba njegova djeda, odnosno Francesco Perez Alonsa. A to je stara tradicija, Francesco on ili njegovi roditelji mogu odabrati da će mu dati jedno prezime jednog of Perez i Gonzales (očeve strane) i jedan od Alonso i Lopez.
Također je zanimljivo primijetiti kako latino prezimena razvili. Španjolski prezimena mogu biti izvedeni na više načina. Najčešće prezimena očevo ili matronymic. Oni su izvedeni koristeći imenima svojih očeva / majki i dodavanjem 'EZ / es "na kraju naziva. Dakle 'Sanchez ", bi značilo sina od' Sancho 'i' Marqueza 'bi značilo sina od' Marcosa 'i tako dalje.
Other prezimena mogu biti profesionalne. Tako je čovjek imenom Ricardo Guerrera može značiti nešto kao 'Ricardo Warrior', ili Lisandro Molinero bi značilo 'Lisandro Miller'. Neki prezimena opisuju osoba u pitanju. Jose Delgado može značiti "Jose tanke jedan '.
Other Hispanjolci prezimena geografski i nose ime mjesta koje su iz. U takvim slučajevima prefiks 'de' se često dodaje, što znači 'od'. So Alessandro Alvarez de Cordoba, znači da je Alessandro obitelji može biti od Cordoba. Pa barem majčine strane.
Ovdje je zanimljiv vježbe. Pretpostavimo da si znao neke osobe imenom Fernando de Ramirez Ayala. Što reći o njemu? Miš iznad odgovor gumb za odgovor!

Čitajte na za više o prezime značenja i ime značenja.
Neke uobičajene meksički Prezimena
Ovdje su neke od najčešćih meksički prezimena! ; Aguilar, Alvarez, Castillo, Castro, Chavez, Cruz, Delgado, Diaz, Espinoza, Fernandez, Flores, Garcia, Garza, Gomez, Gonzalez, Gutierrez, Guzman, Hernandez, Hierra, Jiminez, Lopez, Martinez, Medina, Mendez, Mendoza , Morales, Moreno; Munoz, Nunez; Ortega, Ortiz; Pena; Perez, Ramirez, Ramos, Reyes, Rios, Rivera, Rodriguez, Romero, Ruiz, Salazar, Sanchez, Santiago, Soto, Torres, Valdez, Vargas, Vasquez, Vega ; Ne poput ovih? Možda ćete kao što su talijanska prezimena.
Kao što možete vidjeti latino i španjolski prezimena su prilično smislene i reći vam nešto o osobi u pitanje. Tako da bi ne volim da se jedan od tih meksičkih prezimena?