Uzgoj češnjak kod kuće

Češnjak, kao biljka i ljekovita i kulinarski značaj, svi hobisti radije da raste u povrtnjak. To je mala godišnja biljka koja raste do visine od oko 12-16 cm. Svaka češnjaka biljka zahtijeva mali prostor za rast i razvoj svog žarulje. Dakle, čak i ako imate ograničen prostor for plantaže, možete biljka dovoljne količine češnjaka usjeva u vrtu. Inače, možete održavati češnjak biljke u posudama i kontejnera. Sa tako mnogo praktičnih mogućnosti za uzgoj češnjaka kod kuće, ne možete dati izgovor za ne sadnju ovom divnom biljka.
Kako to Grow češnjak kod kuće
Češnjak zahtijeva barem 7-8 mjeseci za razvijanje zdrave lukovice. Iako možete biljka češnjaka kao zimski usjev, jesen je idealno vrijeme za uzgoj većine sorti češnjaka. Vrtlarstvo entuzijasta su mišljenja češnjaka usjeva posađeno tijekom jeseni proizvesti veći i zdraviji žarulje. Ako biljka češnjaka u jesen (jesen), biti ćete u mogućnosti za žetvu češnjak žarulje u sljedećih dolazi ljeto. Za uzgoj češnjaka kod kuće, možete uputiti na sljedeće korisne savjete:
Korak # 1; Prije svega, odaberite zasada mjesto koji prima obilje sunca. Isto tako, češnjaka biljka obavlja najbolje u dobar, dobro drenirani tlu koje ima malo kiselog do neutralna pH raspona (poželjno 6,5-7). Ako ste raste češnjak u lonce i posude, priprema tla za uzimanje zabilježite zahtjeva. For izloženost suncu, možete smjestiti posuda u osunčani područjima. Više o kontejner vrtu.
Korak # 2; Dakle, imate planirao plantažni prostor za češnjak. The sljedeći ključni korak je da odaberete ispravan češnjaka raznolikost za vaše vrste tla i klimatskim uvjetima. Možete pokušati sadnju sorte poput slona češnjak, softneck i hardneck tipa. U slučaju da niste sigurni koji tip češnjak će obaviti najbolji u svom području, razmislite uzimajući savjet od vašeg lokalnog hortikulturista.
Korak # 3; Pod pretpostavkom da ste kupili ispravan i zdrav češnjak lukovice, sada odvojene svakog pojedinca cloves. Iz češnjak žarulja, možete odabrati 8-10 od najvećih veličina cloves za uzgoj u vašem vrtu (ili pot). Pobrinite se da ne postoje meka mjesta ili ozljede na češnja koji ste odabrali. Inače, klinčića mogu istrunuti nakon što ih unesu u tlo. Više o tome kako rastu češnjak iz češanj.
Korak # 4; kopača uz pomoć lopate u dvorište koje ste planirali da raste češnjak. U slučaju, tlo je teška i ljepljiva, postoje šanse za dobivanje tla vodom prijavljeni. Da bi se izbjegla takva situacija, što nije poželjno za češnjak usjeva, možete miješati tla uz adekvatnu količinu pijeska i nekoliko organskih kompost.
Korak # 5; za sadnju češnjaka, možete gurnuti tlo rukom (oko 1 ½ inch dubina) i ispustite češanj češnjaka na takav način da se tupim dijelom okrenut prema dolje, a istakao je dio okrenut prema gore. Zatim, pokriti češnjaka s tla i lagano pritisnite. Mjera prostor od oko 4 inča i slijedite isti postupak za drugi biljka clove. Nastaviti raditi na isti sve dok ne pokriva nasada području.
Korak # 6, nakon što su zasadili režnja češnjaka, vode ih olako. Redovito zalijevanje svaki dan ili svaki Drugi dan je potrebno za brz razvoj lišća. Možete dodati malč na vrhu tla da zadrži vlagu i štiti cloves od invaziju korova. Dodajte novi sloj malča tijekom proljeća sezone. Suzbijanje korova je vrlo važan čimbenik za formiranje zdrave lukovice.
Korak # 7; Ako primijetite razvijanje stabljike cvijeća između, izrezati ih na bazi, bez ranjavanja lišća. Za veće žarulja formacije, možete dopuniti tla s stajskog kompost. Voda češnjak biljke jednom u tjedan dana dok se lišće požuti. Kad lišće pada preko, možete rezati donji listovi, tako da postoji više hranjivih tvari za pomoć žarulja razvoja.
Korak # 8, s dolaskom ljeta, češnjak lišće će isušiti u potpunosti. To je znak da je žarulja su zreli i spremni za žetvu. Nježno izvucite češnjak lukovice bez njih štetno. Za spremanje češnjak bulbs, možete suho žarulje u dobro prozračenom prostoru.
Za više informacija o sadnje češnjaka, odnose se na:; češnjaka Uzgoj savjeti: Kako to Grow češnjak, bilje vrt, pa, ovaj je kako možete rasti i žetve češnjak. Uzgoj češnjak kod kuće je vrlo jednostavna, kao čeznuti kao te odabrati one vrste koje su pogodna za tla i prevladavajućim klimatskim uvjetima vašem području. Dakle, možete biljka zdravi češnjak biljaka u svom vrtu i uživati ​​njihov okus i zdravstvenog osiguranja.