Kontroling Roditelji

'Roditelji znaju najbolje ". Ili im je činiti? To je dilema za većinu djece, a sada ovo pitanje postaje vrelo raspravljeni temu u psihologiji. Istina je da kao djeca nismo mogli u mogućnosti razlikovati ono što je krivo ili pravo za nas i to je ovdje da naši roditelji sa svim svoja iskustva i bolju sposobnost za sud dolaze na našu pomoć. Međutim, postoji vrlo tanka linija između brige i suzbijanju jednog djeteta slobodu. S većim studija u ljudsko ponašanje, sve više i više roditelji se priznaju kao više kontroliraju od brige za svoju djecu. Efekti kontrole roditelja može biti nezdravo. Stoga je važno prepoznati kontroli roditelja i znam kako se nositi s njima.
Imate li kontroling roditelji?, To je vrlo uobičajena za djecu posebno mladež da biste vidjeli svoje roditelje kao previše kontrole. To je jer je njihova želja da se potvrditi svoju nezavisnost sukoba s roditeljima mišljenja. Ipak, postojanje kontrole roditelja je činjenica. Znakovi kontrole roditelja su:; obeshrabrujući argument ili odbija slušati djeteta gledišta. , Čak i ako se dijete smije govoriti, jedan kontrolni roditelj će teško ikada prihvatiti da dijete je u pravu. ; Scrutinizing svaku akciju djeteta. , Ne dopuštajući djetetu da donosi odluke na svoju vlastitu, ili uplitanja i kritizirati njegova mišljenja. , Očekujući savršenstvo od djece u svakom poslu. , Ne uzimaju 'ne' za odgovor. ; Upitan o svojoj djeci aktivnosti i boravka od drugih. ; Obeshrabruje njihovo dijete iseljavanje ili čak i ako jesu, stalno ih kontaktirate. ; Usvajanje autoritarna roditeljstvo stil s vrlo stroga pravila za svoju djecu, iako neki iznos za praćenje nečijeg djeteta, život je u redu, roditelji moraju shvatiti da njihova stila roditeljstva treba promijeniti kako njihova djeca odrastaju. To je posebno vrijedi za one koji su roditeljstva tinejdžerski dječaci i djevojčice. Pročitajte više o roditeljskim djevojaka i više informacija o roditeljskim tinejdžera.
Efekti kontrolinga roditelja na djecu; Kontroling roditelji psihologija vjerojatno je potaknut željom stvaranja dobro disciplinirani i odgovorni pojedinci iz njihova djeca. Međutim, kontroliranje roditelji mogu imati je disfunkcionalne djetinjstvo sebe. U svakom slučaju, kontrole roditelja efekte na djecu može biti poražavajući. Stalno ispitivanje i sprečava od njega tvrdeći njegov slučaj lišava dijete njegovo samopouzdanje. Dijete čiji su roditelji donijeti odluke za njega svaki put, ne razvija sposobnost donositi odluke na svoju vlastitu. Takva djeca gube smisao onog što je pogrešno i ono što je pravo za njih. Umjesto da su odgovorni pojedinci, oni kraj gore obličje za neki drugi jedan koji bi poduzeti sve odluke za njih. Dok neka djeca mogu predati svoje roditelje 'autoritarni stil roditeljstva ima drugih koji svibanj pravedan pobuniti protiv njega i na kraju ide u pogrešnom smjeru. U težim slučajevima, neki od njih mogu prikazati problemima mentalnog zdravlja, dok su drugi svibanj kraj gore sa poremećajima ličnosti.
Kako se nositi s Kontroling roditeljima; Ponašanje kontrole roditelja može biti vrlo zbunjujući za dijete, posebno što odraste. On ne vidi zašto bi roditelji trebali svoje imaju reći u svaku odluku svoga života! Međutim, nema bježale jedan od njegovih roditelja, jesu li kontrole ili ne. Tako je najbolje znati kako se nositi s roditeljima kontrolu. Počnite s sami otkrivaju. Shvatite da ste pojedinca s određenim ciljevima i željama i misliti o tome kako ćete ih ostvariti. Shvatite da čak i ako vaši roditelji vas kritizirati, to nije tvoja krivica. Također shvaćate da tvoji roditelji nisu radiš sve to za vas povrijediti namjerno. Pokušajte saznati uzrok njihove kontrole ponašanja. Je da su oni sami imali kontrolu roditelja ili je to jednostavno njihov nerealna želja izrade savršen pojedinca iz vas? Nakon što su sva ova pitanja izdvojiti, pokušati prepoznati svoje kontroliranje taktike. Sljedeći put kada osjetite da su oni uz pretpostavku iste metode, sjesti i razgovarati se s njima. Za neke to može raditi, ali za druge, svoje roditelje samo može odbiti da vidim razloga. Ne suočiti se u argument sljedeći put oni ometati svoje odluke. Učinite ono što mislite da je pravo i kad su vam pitanje o akciji. U mjesto, da ih uvjeri u mirnom način da ono što radite je u pravu. Za neke odrasle strože rukovanje roditelja može biti potrebna. Odbijte ih dopuštenje za kontrolu vašeg života više. Međutim, kada to učinite, biti pristojan i tvrtka istovremeno.
Više o:; Koraci do učinkovite Parenting, Parenting Tips izobilju; Ključ biti roditelj pacijenta; Više nego često ne, kontroliranje roditelji usvajaju svoje stajalište iz brige za njihovu djecu. Međutim, neopravdano oni svibanj pojaviti, kao što djeca ne smijemo zaboraviti da kada smo bili djeca su brinuli za nas. Kad su stare ne možemo koristiti bilo koji izgovor da ih pustinju!