Sjeme Krpelji na čovjeka

Krpelji zaraze je jedan od mnogih problema koje treba rješavati, osobito tijekom proljeća. Ne samo kućni ljubimci, ali previše domova mogu dobiti zaražena ovim parazitskim kukcima. Sjeme krpelji su larve oblik krpelja, te su vrlo maleni, obično veličine pinhead, ili može biti čak i manja. Oni imaju samo šest nogu i nositi manje virusa od potpuno odrastao krpelja, ali su još uvijek štetna ako se nađe na ljudima ili kućnim ljubimcima. Oni imaju sposobnost da se držati svojih domaćina na feed na svoje krvi i prenijeti bolesti kao dobro. Budući da su tako maleni, identificiranje sjeme krpelji na ljude i sjemena krpelja u kući postaje vrlo teško. Međutim, nakon što identificirati prisutnost sjemena krpelja oko, morate poduzeti odgovarajuće mjere za njihovo uklanjanje bez odgode. Pročitajte više o vrstama krpelja.
Sjeme Krpelji na čovjeka
Sjeme Krpelji mogu zasun na vas na više načina. Za razliku od buha, krpelja nemaju sposobnost letenja i dobiti na njihovim domaćinima. Kriju se u gustim i zakorovljen područja i prilijepiti na ljudima ili kućnim ljubimcima koji kist mimo njih. Oni također imaju sposobnost da opstane dugo bez hranjenja, tako da stvarno ne umre na vlastitu, osim ako su oni ubijeni ili pobijeni. Sjeme krpelji uspon na svoje domaćine u velikom broju, a ne samo nekoliko u isto vrijeme. U početku, oni mogu uzrokovati neki svrbež i iritaciju, ali ako se hrane za dugo, oni mogu prenijeti broj krpelja bolesti kao što su Rocky Mountain groznica, Lyme bolest, ehrlichiosis i tularemije. To također može uzrokovati velike neugodnosti i raznih bolesti u vašeg ljubimca psa kao krpelj paralize i krpelja groznica. Sjeme krpelji uklanjanje i kontrola bitna kako bi se uklonili mogućnost da se pogođeni ovim bolestima. Napori bi također trebali biti kako bi se spriječilo i izbjeglo krpelja infestacije krpelja i ugriza.
Kako da biste dobili osloboditi od krpelja
Uzimajući osloboditi od krpelja, posebno krpelji sjeme moglo biti malo teško. Uklanjanje krpelja treba biti učinjeno vrlo pažljivo, prije nego što su se priključiti na koži. Kada mjesto krpelja na kožu ili odjeću, dobiti držite ga koristite par pinceta i izbjegavati ga dira prstima. Zatim, polako povucite ga, kao malo primjenom tlaka što je više moguće, tako da ne rasprsnuti. Nakon što ste odvojili krpelja, stavite ga u bocu alkohola koji će vam pomoći ubiti krpelj. Druga tehnika koje možete koristiti da biste dobili osloboditi od sjemena krpelja je mjesto komad ljepljive trake preko krpelja i izvucite ga zajedno s trakom. Nakon što je krpelj je off kožu, očistiti područje od kože s alkoholom ili antiseptik rješenje kako bi se spriječilo infekciju. Pročitajte više o tome kako da biste dobili osloboditi od krpelja.
Savjeti za sprečavanje zaraze sjemena krpelja
Sjeme krpelj ugriza i zaraza može spriječiti slijedeći neke jednostavne savjete za Vašeg kućnog ljubimca psa i sebe. ; Uvijek nosite zaštitnu odjeću prilikom venturing na otvorenom u sezoni when označite zaraze je čest i prilikom posjete mjestima gdje se krpelji obično imaju tendenciju da se sakriti. Možete nositi puni rukava košulje, čizme i neke pokrivala za glavu. To će spriječiti krpelja sjeme od kvake na kožu izravno. , Kada se vratite kući, provjerite da li provjeriti sebe i vašeg ljubimca temeljito prije ulaska u kuću. Uklonite sve označite koje ćete naći na odjeću odmah. , Primjena i iskoristiti krpelja repelente na pas i u svom domu kao dobro. Također možete primijeniti neki od toga da svoju odjeću kada venture izvan kuće. To će zadržati krpelje iz infesting svog doma, kao i vaš ljubimac. ; Održavanje travnjaka i vrtova da se izbjegne susret krpelja oko svog doma. Krpelji ne činiti napredovati u suhom okruženju sa kratkom vegetacijom. ; Vacuum vaš dom temeljito barem jednom dnevno tijekom sezone krpelja i kontakt profesionalna usluga deratizacije prije sezone krpelja za repelent i oko svoje kuće. ; Za više informacija o uklanjanju krpelja, možete se odnose na psu krpelj uklanjanje.
Ako imate bilo gripe poput simptoma nakon uklanjanja krpelja sjeme, konzultirati liječnika za liječenje. Sjeme krpelji na ljude ne treba zanemariti i uzeti ležerno kao što to može imati mnoge zdravstvene posljedice kasnije.