Kako se brinuti o orhideje

Da znam točno kako se brinuti o orhidejama, bitno je znati što je orhideja, tako da znamo kako se brinuti o tome bolje. Orhideja potječe njegovo ime iz roda Orchis, i najveći je član svih cvjetnica. Trenutno, dokumentirani snagu orhideja sorti stoji na 880 rodova, 28.000 vrsta i više od 300.000 registriranih kultivatora, a da ne spominjem one koje nemaju znanja o tome. Orhideje su neobična, oni pripadaju grupi koja se genetski evoluirao u novu vrstu koja se može vidjeti danas. Te cvijeće nalaze se u izobilju u travnatim ravnicama, prašume, pustinje, tundre regije i močvarna mjesta. Raznolikost je takav da određena vrsta pronađena jednom nikada nisu vidjeli ili vraćen ponovno.
U divljini, jedan orhideja mahuna sadrži tisuće sjemenki, koje se raspršili od vjetra za oprašivanje. Kao što su nedostatak endosperma, klijati oni ući u simbiozna odnos s određenim gljiva koja održava sjeme s vodom i minerala i pomaže da raste. To se je razlog zašto od tisuću sjemenki koje se pušten, samo par klijati. Neke vrste koje propagiraju nicanje biljčica iz njihovih čvorova duž stabljike. Prvenstveno orhideje su razvrstan pod dva tipa rasta: monopodial i sympodial.
Kako se brinuti o Orchid Biljke
Koji orhideje?; Odabir orhideja iz tako širok izbor je definitivno težak zadatak, posebno za početnike. Stručnjaci preporučuju da se treba pokupiti orhideja biljka od renomiranih dobavljača. Ne samo da će biti osigurana kvaliteta biljke, od vas će biti u mogućnosti okupiti neke odlične savjete o njihovim navikama i rast zahtjeva. Odaberite orhideja čiji listovi su zdravi zeleni, a ne žute, crvene ili smeđe boje, a onaj koji je bez mjesta ili unakaziti. Orhideja bi trebao imati neke cvjeta, ali neotvoreni pupoljci. Korijenje bi trebalo biti čvrsti, debeli i mesnat i dobro saksiji. Pročitajte više na orhideje njegu i održavanje.
Potting Mediji, Ako se pitate kako se brinuti o orhideje zatvorenom prostoru i pitam se da li će biti drugačiji od vani u tlu razmatranja, a zatim prestati brinuti! Kvalitet tla trebalo bi se zadržati na istoj razini. Većina orhideje ne rasti u tlima i druge biljke učiniti. Naravno orhideja se montira na druge biljke, drveće i stijene, kao i svoje korijene treba aeracija. Tlo će zagušiti svoje korijene. Većina vrt centri imaju 'specifične orhideja' potting medij koji se sastoji od paprati, kokos ljuske, kore drveta, pluta čips i / ili ugljen.
Voda, Još jedan od mnogih orhideje njegu upute vrti oko vode. Voda je bitna za orhideje kao lišće i korijenje su vrlo sočan. Stručnjaci vjeruju da klorirana voda nije najbolje vode za orhideje, ali collecting svježa kišnica također nije vjerojatnost za svakoga. Da biste zaobišli taj problem, ispuniti neke vodom i pustiti da stoji za neke. Voda koju koristite treba biti na sobnoj temperaturi. Učestalost zalijevanja ovisi o supstrata za proizvodnju presadnica i klime. Voda drenaža je bitna, kao stagnira voda će se trulež korijena. Voda rano u dan tako da ga vlažiti i odvoditi iz supstrata za proizvodnju presadnica. Ako ste pronašli vode uzimajući održan između lišća, koristite neki pamuk briseve da apsorbiraju vodu ekscesima. Voda između lišća poziva štetočina i insekata za uzgoj.
Svjetlo, koliko dobro orhideja cvjeta ovisi o svjetlu koje prima. Neke orhideje vole visoke intenzitet svjetlosti, a neki ne. To morate provjeriti kod proizvođača orhideja dok ga pita o brigu o biljkama orhideja. Indoors, prozorska daska je najbolje mjesto da rastu orhideje. Orhideja listovi su najbolji pokazatelji razumjeti svjetlo potrebe. When lišće početi žute ili crvene boje, to je prima previše svjetla, stoga treba biti premještene u više od sjene području, dok, kada se ostavlja zelenu boju dobiva neobično tamne, to ukazuje na nedostatak svjetla. Previše svjetlosti može ubiti vaše orhideje, ali premalo svjetla neće, ali svjetlo nedostatak neće dopustiti da orhideje cvatu. Pročitajte više na nakon cvatu skrb za orhideje.
Vlažnost i temperatura, vlažnost održavati razinu od oko 60 posto za optimalan rast. Redovito prskanje orhideja magla, ili mjesto orhideja biljka u vodi pladanj pun šljunka ili pijeska. Isparavanja vode će se povećati vlažnost razinama. Vlažnost ne smije prelaziti oznaku od 80 posto, jer će to omogućiti gljivičnih infekcija nasrtati biljke. Kao orhideje su suptropske u prirodi, temperatura treba održavati veći od onih u hladnijim klimama.
Gnojiva, oploditi your orhideja s kombinacijom dušika, fosfora i kalija. Dušik je za lišće, kalij i fosfor za dobar cvijet show. Primjenu tekućih gnojiva prije mjesec raste smatra najboljim. Feed orhideja s vrlo slab rastvor tekuće gnojivo jednom tjedno nakon što su zalijevati biljke. Saznajte više o tome kako se brinuti o orhideje nakon što su cvjetovi otpali čitajući orhideje njegu nakon cvatnje.
American Orchid Society ima kompletan popis štetočina i insekata koji mogu zaraziti vaše orhideje, pa čak i kako ih uhvatiti u koštac. Brisanje lišće s toplom, sapunast spužvom će očistiti se većina infestacije i zadržati kontrolu na njegovo širenje. Nadam se da osnove kako se brinuti orhideje dobro razumiju vas i to će biti korisna.