Lemongrass ulje koristi

Cymbopogon citratus ili Lemongrass je zapravo biljka koja je u upotrebi već godinama u tradicionalnoj indijskoj medicini. To je vrsta aromatičnih ili mirisne trave, porijeklom iz Indije, koja ima raznih korisnih biljnih i ljekovita svojstva. Ulje izvađen iz Lemongrass je jedan od najboljih eteričnih ulja i aromaterapije ulja s nekoliko zdravstvenih koristi i kože. Ulje je izvađen iz osušenih Lemongrass kroz postupak poznat kao parna destilacija. Ulje ima svjetlo i svjež miris citrusa s tamno žute ili boje jantara. Navedene u nastavku su svojstva Lemongrass ulja i nekih eteričnih ulja Lemongrass koristi.
Lemongrass ulje Nekretnine
Lemongrass ulje ima različite ljekovite, biljni i terapeutska svojstva. To je analgetik, anti-bakterijska, protiv nadimanja, deodorizing, sredstvo protiv groznice, fungicidno, antiseptik, antidepresivni, adstrigentno, diuretik, galactogogue, insekticidno, antipiretik, antimikrobna i sedativ svojstva. Ona pronalazi korisnost u mnogim područjima, zbog svih tih svojstava i to je poznato da su samo nekoliko nuspojava. Lemongrass ulje je također siguran da se koristi od strane djece. Kemijski sastav ulja Lemongrass uključuje mycrene, nerol, neral, geraniola, citronellal and geranyl acetata.
Koristi od Lemongrass nafte
Zdravlje Prednosti Lemongrass ulje, opušta mišiće: Najvažnije zdravlje korist Lemongrass ulje je njegova sposobnost da mirno i opustiti mišiće. Njegova analgetik i sedativ svojstva su iznimno korisne za olakšanje bolova od bolesti kao što su glavobolje, migrene, menstrualnih grčeva mišića i naprezanja. Ona pruža olakšanje od jet lag i stresa.
Depresija: Lemongrass ulje je također koristan u ublažavanju simptoma vezanih uz depresiju, anksioznost i napade panike dala po antidepresivni svojstva. Ovo je jedan od važnih Lemongrass ulje koristi.
Edem: Njegova diuretik nekretnine je korisna u liječenju edema i protiv nadimanja svojstva pomoći osloboditi plina i kiselosti.
Probava: Potrošnja ulja Lemongrass poboljšava probavu i ublažava stolice u slučaju opstipacije. Ona također pomaže u lako probavu i apsorpciju masti.
Fever: Lemongrass ulje ima antipiretik svojstva koja pomaže nize temperature tijekom visoke temperature, a također uklanja groznicu potpunosti. Njegova sredstvo protiv groznice svojstva povećava znojenje i uklanja groznicu.
Infekcije: U fungicidno, antimikrobna i antibakterijska svojstva Lemongrass ulja čine je korisno u prevenciji i liječenju gljivičnih, kao i bakterijske infekcije, oba unutarnji i vanjski.
Zgrušavanja krvi: Lemongrass ulje, ako je primijenjena na ozljede koje krvari obilato ima sposobnost da se ubrza proces zgrušavanja krvi i spriječiti prekomjerni gubitak krvi. Adstrigentno svojstva širenja ovog spašavanje kvalitetu to Lemongrass ulje.
Živaca Tonic: Lemongrass ulje trava može pomoći izliječiti mnoge bolesti živčanog sustava povezane kao što su vrtoglavica, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, itd, uz jačanje živaca i imunološkog sustava kao dobro.
Borbu protiv raka: Istraživanja pokazuju da Lemongrass ili limunskom travom uljem može uzrokovati programirane smrti stanica raka, bez štete korisne stanice.
Skin Care Koristi; Korištenje Lemongrass ulje na kožu mogu imati koristi kožu mnogo. Njegova antibakterijska, antiseptička svojstva adstrigentno i spriječiti i izliječiti infekcije kože, acne breakouts spriječiti i ublažiti razbije ili upaljene kože. Koristi se kao sastojak u mnogim proizvodima za njegu kože kao što su sapuni, losioni, parfema i dezodoransa. Također je poznato kako bi se spriječilo prekomjerno znojenje i miris tijela. Također pronalazi koristiti kao važan aromaterapija ulja i pomaže u eliminaciji celulita.
Kulinarski Koristi; Lemongrass ulje se koristi u mnogim kontinentalnim receptima kao sastojak i ukrasi, te također u razne vrste biljnih čajeva i juhe.
Lemongrass ulje se također može koristiti i kao insekticid, sredstvo za dezinfekciju i čišćenje u kućanstvu i deodorizing svrhe. To je također učinkovit komarac odbijajući i konzervans. Korist od ovog širokog spektra Lemongrass ulje koristi čineći korištenje ga redovito.