Talijanski bilje vrt

Talijanska kuhinja je poznata u cijelom svijetu, posebno zbog svog jedinstvenog flavorful bilja koje su pomiješan sa jela. Talijanski bilje vrt je u osnovi za one koji vole tanginess talijanske recepte. Flavorful biljke su dekorativne, kao, što će uljepšati i oživjeti svoj vrt. A, imate fleksibilnost održavanja it zatvorenom prostoru ili na otvorenom, kao i po zemlji dostupnost i praktičnost. Pročitajte više o ljekovito Vrtlarstvo.
Što Plant u talijanskom biljka vrt
Održavanje talijanski vrt biljka se ne razlikuje od ostalih biljnih vrtovima. Pa, što je tako jedinstven o talijanskoj biljka vrt? Posebnost leži u vrsti bilja koju će biti sadnju u vrtu. U slučaju, imate povrtnjak, šanse su tu da ste već grow neke od talijanskih bilja. Sljedeći je popis bilja koje možete uzeti u obzir raste u talijanskom bilje vrt:
Bosiljak: Bosiljak je popularan kulinarski biljka upotrebljava u talijanskim jelima. Raste najbolje u toplim područjima s puno sunca. Harvest nekoliko ostavlja na vrijeme za dekoriranje jela. Bosiljak je također poznato da se poveća okus paprike, kada je zasadio pored njih. Pročitajte više na raste bosiljak kod kuće.
Češnjak: češnjak je naširoko koristi za gotovo sve vrste recepata koje zahtijevaju snažan okus i začina. Odvojeno svaki od češnjaka cloves i im rastu u loncima i vrt kreveta. Možete koristiti i češnjaka cloves lišća i (formiraju kada zrela) za dodavanje okus jela. Pročitajte više o tome kako rastu od jedan češanj češnjaka.
Origano: Biti višenamjenski kulinarski biljka, origano je dodan u juhama, salatama, umacima, špageti i meso recepti. To uspijeva dobro u punom suncu i dobro drenirano tlo. Da bi se dobili najbolji okus, žetve origano ostavlja tek kada se pojavi cvijet pupoljak. Pročitajte više o origano biljka briga.
Peršin: Peršin mješavine dobro s juhe, salate i bogat meso recepti. Grow ove biljke u vrtu, web stranice koje primaju pristran punom suncu. Dok je žetva, nježno iščupati najniže ostavlja uz korijen. Nasjeckajte peršin lišće i stabljike for dekoriranje hrane receptima.
Komorač: Komorač sjeme se koriste u pripremi talijanske kobasice. Oni su također vakati nakon obroka za usta osvježavajući i pravilnu probavu. Možete sijati komorač sjemena u dobro drenirano tlo i smjestite ih u područjima koja primaju punom suncu. Zadržati okus, komorač zahtijeva presađivanje svake godine.
Kadulja: Kadulja je biljka za sortirano talijanska jela, što se najbolje uzgaja u područjima koja su izložena punom suncu. Upotrebljava se za aromatiziranje sira, kobasica i mesa u kuhanju receptima. Možete žetve matured listova kadulje prije biljka doseže svoje cvatnje.
Ružmarin: Rosemary je višegodišnja biljka koja se koristi u izradi kruha i piletina recepti. To je vrlo izdržljiv i možete biljka ružmarin u svakom dijelu talijanskog bilje vrt. No, budite sigurni da ste se zaštitili od teških mraza. For ružmarina žetvu, trgati lišće ili stabljike izrezati s oštrim nožem. Pročitajte više na ružmarin biljka briga.
Kako Start talijanski vrt ljekovito
Do sada ste dobro upoznati s vrstu bilja da se uzgaja u talijanskom bilje vrt. Sljedeći korak je da se biljka isto u vašem vrtu. Prije svega, odaberite stranicu nasada, ako ste ih raste na otvorenom, dobro osunčani područje s dobrim odvodnje je idealno mjesto za početak talijanskog bilje vrt. Ili, ako planirate zatvoreni biljka vrt, odaberite područje koje prima neizravnu suncu. Pročitajte više na zatvoreni vrtu.
Kad ste se odlučili mjesto za uzgoj talijanski bilje vrt, kupnju velike veličine kontejnera ili pripremiti vrt kreveta po weeding. Dodaj stajskog komposta ili organskih gnojiva u tlo i napunite spremnike s potting tla. Lagano sijati sjeme bilja i pokriti s tla. Voda lonce ili vrt kreveta duboko brzo klijanje. Održavati bilja po zalijevanje, gnojidba i kontrolu korova na redovnoj osnovi. Vi svibanj znati više o kulinarski bilje vrt.
Umjesto da se ograničavanjem na gore navedene bilja, također možete probati sadnju drugih talijanskih bilja. Za jednostavno snalaženje u talijanskom herb vrste, plantaže puta i vrtlarstvo druge povezane informacije, možete ići na talijanski bilje vrt kit. Uzgoj Talijanski bilje vrt zasigurno će donijeti život na svoj ljetni vrt i jedinstven okus jela na svoj, kada je obogaćen s aromom varirala bilja.