Clary kadulja ulje

Clary kadulja eterično ulje, poznat i kao Clary wort, jasne oči, muškat kadulja, oči svijetle, jasne oči ili vidjeti svijetle je blijedo zlatno, žućkaste boje eterično ulje s nešto slatko, orašasti miris. Ovo ulje je izdvojiti destilacijom pomoću vodene pare iz listova i pupova u Clary kadulja biljka, koja je i znanstveno poznata kao Salvia sclarea od Labiatae obitelji. Ovo ulje sadrži komponente kao što su alfa terpineol, linalol, neryl acetat, geraniola, sclareol, kariofilen, germacrene D i linalyl acetata. Ova prekrasna biljka koja je navodno vjeruje da je rodom iz Europe je bio podignut na postolje za velik broj ljekovita svojstva. U srednjem vijeku, Clary kadulja ulje je korištena za liječenje menstrualnih, maternice i probavni problemi. Danas, zbog svoje zdravstvene beneficije hvaljeni je Clary kadulja biljka se uzgaja širom svijeta i koristi se u rezultate of zubne paste, kreme za brijanje, losioni, eyewashes, šamponi itd.
Zdravlje Prednosti Clary kadulja Eterično ulje
Clary kadulja ulje dobro je poznat po svojim afrodizijak, sedativ, antiseptik, anti-gljivične, probavnog, regenerativne, antidepresivni, dezodorans i hormona kao što su svojstva. To je razlog zašto ovo ulje se obično koristi u aromaterapiji, iako je to prilično skupo. Let's pogledajte neke koristi Clary kadulja i zdravstvenog osiguranja.
Clary kadulja Ulje za oči; Jedan od imena Clary kadulja ulje je jasno oka, koja sama po sebi podrazumijeva da ulje koristi oči u nekim ili drugi način. U srednjem vijeku, ovo ulje je nazivaju 'Oculus Christi', znači 'oko Krista ", jer mnogi ljudi su bili zapanjeni kako bi vidjeli njegove izvanredne osobine za liječenje oka problema. Ovo ulje je korištena kao sredstvo za čišćenje za oči i trebao povećati oka zdravlje. To ne samo da čini oči jasne i svijetle, ali i pomaže u održavanju infekcije očiju na uvalu i pomaže kod smirivanja upaljene oči. Štoviše, to također poboljšava vid i štiti gubitak vizije i makularna degeneracija uslijed starenja. To je razlog zašto Clary kadulja ulje se dodaje eyewashes. Međutim, važno je imati na umu da ne biste trebali koristiti Clary kadulja ulje izravno na oči.
Clary kadulja Ulje za smanjenje stresa, a to ulje je dobro poznati antidepresiv i oslobađanje od stresa. Djeluje na hipotalamus mozga i ublažava anksioznost, stres i strah. Dodavanje nekoliko kapi ulja na plamenik i stavljanje u sobi će vam pomoći opustiti osobu i povećati nečije raspoloženje. Smiruje vlastitih emocija i živaca. Štoviše, sedativ svojstva pomoći u uzimajući osloboditi od nesanice. Jednostavno dodajte nekoliko kapi Clary kadulja ulje na kupanje prije spavanja i imati opuštajuća kupka, nakon čega slijedi dubokog sna. Također se može dodati kap ili dvije Clary kadulja ulja na rupčić ili na zglobove za opuštanje efekte.
Clary kadulja Ulje za kosu; ovog eteričnog ulja tvrdi da stimuliraju rast kose, gubitak kose pitanja poništava i vraća izgubljeni sjaj iz kose. Također upija sve višak ulja iz kose, čime se regulira masnu kosu. Ona također daje kosi svježe, zdraviji izgled. Since Clary kadulja ulje i mješavine s eteričnim uljima kao što su ylang ylang, kamilica, lavanda, sandalovina itd, pripremati za kosu hranjivu mješavinu dodajući 2 žlice Clary kadulja ulja 3 žlice kokosovog ulja, 1 žlica ulja jasmina i 5 do 6 kapi ylang -ylang ulje. Nanesite i masaža dobro. Nakon pola sata, oprati ulje off. Pročitajte više o Clary kadulja ulje za kose.
Clary Kadulja nafte i maternice pitanja; Hormon balansiranje svojstva Clary kadulja nafte potaknuti djelovanje ženskih hormona estrogena, čime se predstavlja kao pogodan ljekovito ulje za rješavanje menstrualne probleme, predmenstrualni sindrom, menopauza, vruće trepće, itd. Dodavanje 2 do 3 kapi Clary kadulja ulje na topli oblog i stavljanje na trbuh pomaže osloboditi menstrualnog grčevi.
Clary Kadulja nafte i izazivanja rada; Mi smo svi čuli o tome. Pa, Clary kadulja često je uključen za vrijeme isporuke za opuštanje i aromatičnih svojstava. Korištenje Clary kadulja ulje na indukovati rada je zbog razloga da se pojačava kontrakcija. Pamuk loptu ili dvije umočen u Clary kadulja ulje i stavljeni pod trudnica jastuk pomaže ženi opustiti kao dobro. Međutim, to ovisi o tome hoće li ona može podnijeti miris Clary kadulja ulje, jer mnoge žene imaju averziju prema njoj.
Clary kadulja ulje i trudnoća; Budući da ulje potiče kontrakcije maternice, važno je ne koristiti ovo ulje kada ste trudni, jer je poznato da su uzrokovane pobačaja. Međutim, postoje puno je poglede u vezi s korištenjem ovog ulja tijekom trudnoće. Neki kažu da bi trebalo koristiti tek nakon 37 tjedana trudnoće, dok neki kažu, to bi trebao biti korišten samo tijekom poroda. Neki drugi kaže da bi trebao biti korišten ako je zakasnila. Zatim, neki liječnici savjetuju da se ne bi trebali koristiti ovo ulje ako dojenja. Dakle, da bude siguran, provjerite sa svojim liječnikom prije skakanja na zaključke.
Clary kadulja ulje koristi za akne, prhut, frigidnost, impotencija, visokog krvnog tlaka, kukaca bites, migrene, magareći kašalj, itd. su također poznat. Važno je da nikada ne koristiti Clary kadulja ulje izravno i držati daleko od očiju i unutarnju upotrebu. Uvijek ga koristiti nakon razrjeđenja u nekim nosioca ulje, da ga spali kožu. Osim toga, nikada ne kombinirati ulje s bilo koje lijekove sastoji željeza. Budući da je ulje sedativ svojstva, pobrinite se da ne vozite ili se uključiti u bilo kakve aktivnosti koje zahtijevaju koncentraciju. Clary kadulja ulje ako je u kombinaciji s alkoholom može imati opojnih učinak i koplja mučnine i noćne more, a ako se uzima u velikim dozama, to može voditi ka do glavobolje, pa čak i trovanja. Dakle, prije korištenja ovog ulja, provjerite da li se svojem zdravstvenih usluga o svom zdravstvenom stanju i kako se koristi Clary kadulja ulje.