Sago palma Problemi

The sago palma botanički poznat kao Cycas revoluta, i iako je njihova pojava je sasvim sličan to dlanom, oni nisu, niti oni pripadaju obitelji palme. Oni su Cycads, pripadaju podjele Cycadophyta. Sago palme su karakterizira grupa sjeme biljaka, koje imaju debelo deblo i veliki vijenac od svijetlo zelene smjese lišće. Porijeklom iz južnog Japana, sago palme sada su popularno uzgaja kao ukrasna biljka landscaping ili zatvoreni houseplant u toplim umjerenim i suptropskim područjima.
Sago palma, a sago biljka je vrlo sporo raste biljka, do svoje najviše visine od 20 metara plus, to treba dobro 50-100 godina. Njegov trup je niska i više grananje, a svaka grana proizvodnje novog lista glave. Listovi su svijetlo zeleni, sjajan kod nekih vrsta, recurved prema kraju, a oko 20-60 inča dugo. When sago biljka dostigne reproduktivnoj dobi, to nosi pero-poput rozete. Biti dioecious u seksualnu reprodukciju obrazaca, mužjaci medvjed kukova i ženke medvjeda grupe megasporophylls na zasebnim biljkama. The sago palme pripada mezozojske ere, i zbog toga su prozvan kao "živi fosili".
Sago Plant Care, Sago palma je dug život biljke, a jednom posađene ne voli biti premještena. Štoviše, kao proširila je prilično velik, mjesto treba biti izabrani s pažnjom za svoj rast. Ovaj drevni biljka je ekstremno izdržljiv, on će preživjeti ekstremne vrućine, hladnoće, čak i mraz. On uživa svjetlo, ali ne i izravni oštre sunce, lišće imaju tendenciju da se žuto-smeđe boje s previše izlaganja suncu. Na otvorenom, mora se uzgaja u djelomično osjenčana područja, te u zatvorenom prostoru, prema izvoru svjetlosti. To se vrlo dobro u dobro drenirani, pješčana tla bogata humusom. Iako je tolerantan suše, ne može izdržati previše vode, pa izbjegavajte močvarnom mjesta i zadržavanje vode tla. Voda ih kada je vrh tlo potpuno presuši. Dlan sago se ne sviđa previše zalijevanje, posebno u zimama. Feed od uravnoteženog gnojivo tijekom aktivne sezone rasta, ožujak-rujan, 2-3 aplikacije između ovaj put je više nego dovoljno da bi ova biljka zdrava. Izbjegavajte višak gnojenje, ona će uvenuti lišća. Pročitajte više o sago palma skrbi.
Sago palma Problemi, sago palma problema u rasponu od ak štetnika koji mogu napasti, da raste i njegova toksičnost problema. Neki od njih imaju navedene u nastavku.
Vage: zaraza vage mogu uništiti izgled sago palma, okreće lišće žuti. Ljestvice se pojavljuju kao male, ponekad ljepljive bijele mrlje na donjoj strani lišća biljke. Nesmetan, mogu se proširiti na deblo i korijenje, kao dobro.
Veliki Lišće: Iako nije jedan od glavnih problema s sago palme, prekrasne lišće potreba biti je zadržao čist i slobodan od svih vjetrova cvijetu lišća ili mrtvi insekti koji se zarobljeni u svojim fronds. Truli krhotine može uzrokovati niz gljivične infekcije, oštećenja biljke.
Toksičnost: Iako je popularan krajobraznog postrojenja, sago palme ne pronađete mnogo naklonost kuće vrt uzgajivače, osobito vlasnika kućnih ljubimaca, zbog svoje visoke razine otrovnosti. U roku od 12 sati od konzumiranja sago palma fronds, kućne ljubimce i ljudi mogu doživjeti unutarnje krvarenje, slabost, povraćanje, proljev, konvulzije, zatajenje jetre, itd. Prema životinja za kontrolu otrovanja centar (ASPCA), a smrtnosti od 50 do 75 posto nakon što je ingesting sago palma procijenjena je među kućnim ljubimcima.
Drugi problem sago palma obuhvataju spori rast, nekoliko centimetara svake godine, ali tada biljka manijak ne stvarno umu čekati!