Jasmine biljnih sorti

Jasmine biljnih sorti su bezbroj, s više od 200 prirodnih i kultiviranih vrsta, svakako će biti pobrkan za izbor. Roda grmlja i vinove loze, jasmin pripada Oleaceae (masline) obitelji. Jasmine je porijeklom iz starog svijeta. Međutim, njegov miris i koristiti u čaju i aroma eteričnih ulja, u kombinaciji s činjenicom bijele, krem ​​ili žute skupina cvijeća koje cvatu na ovom biljka, je napravio ga omiljenim houseplant, kao i jedan od komercijalno isplativo biljke rastu . A biljka cvijet jasmina može biti grm ili penjač s Woody vinova loza, ovisno o svojoj vrsti. Uglavnom zimzelena, lišće sjajna, svijetlo zelene, oko 2 do 3 cm duge, uređene suprotnog, i kolektivno u listićima u obliku pera uzorak s pet do devet letke. Cvjetovi su ili pet ili više od pet lobed i vrlo mirisno.
Jasmine biljnih sorti, kao što je rekao ranije, od vas će biti pobrkan za izbor, neke od tih sorata su uvedene od divlje kao dobro. Jasmine biljnih sorti vam dati izbor da rastu neke biljke u zatvorenom prostoru, kao i pokrovnost, ili kao penjači koje se mogu trenirao na zidovima, zaslona, ​​dometnut sjenice, ili jednostavno spustiti iz vješanje košara. Ja sam naveo neke od popularnih biljnih sorti koje se lako mogu kupiti od lokalnih rasadnika.
Forest Jasmine: botanički poznat kao Jasminum abyssinicum, ova vrsta je drvenastog penjač s tamnim sjajan zeleno lišće, a pet ili šest lobed cvijeće snosi na kraju grančica u axils listova, oni su svijetle bijelo s ružičastim resama.
Jaglac Jasmine: Ovaj visok tanak zimzelena grm je također poznat kao japanski jasmin, i botanički Jasminum mesnyi. Njegova vitka proizlazi imaju tendenciju prateći koji trebaju pomoć kao što raste. Biti snažan uzgajivač, oni rastu jako brzo i dobro odgovoriti redovitim obrezivanje. Jaglac biljka jasmina medvjed mali žuto-zeleni unscented cvijeće.
Zajednički Jasmine: Porijeklom iz Irana, Jasmine officinale, jer to jasmina znanstveno poznat kao, je najprepoznatljiviji i zajednički svim Jasmine sorti. Cvjetovi su bijeli nosi, jako mirisne, i izvor ulja se koriste u parfimeriji i kozmetici. Ova raznolikost raste uglavnom drvenastih grmova, ali može biti osposobljeni da se penjač kao dobro. Pročitajte više o čaj od jasmina.
Španjolski Jasmine: Kao zajedničke jasmina, Španjolski jasmina je vrlo cijenjena zbog svoje mirisa. Koncentrata izvađen iz ovog jasmina, su naširoko koristi u Ayurveda biljnim lijekovima i parfemi. It je poznato kao botanički Jasminum grandiflorum, te je listopadni grm / penjač koji nosi slatko mirisnim cvijećem.
Pink Jasmine: zimzelena twinning penjač iz Kine, ružičasti jasmin botanički poznat kao Jasminum polyanthum. Tvrtka proizvodi veliki obilje mirisnih pet petaled obliku zvijezde bijeli ili svijetlo roza sa crvenim cvijećem primjesa, koje se pojavljuju kao ružičaste onesvijestiti, dok je u pupoljak obliku vinove loze koje su polu-listopadne to evergreen. Snažno uzgajivač koji raste i do 6 metara u visinu godišnje, pa će zahtijevati redovito obrezivanje kako bi ostali u formi.
Zima Jasmine: Nagrađena Britain's Royal Society hortikulturni je Dodjela Vrt zasluge (AGM), sa zimskim jasmin u vašem vrtu imate li sigurni pobjednik u vašim rukama. Porijeklom iz Kine, zimski jasmin znanstveno poznat kao Jasminum nudiflorum. Valja sićušne svijetle žute cvjetovi nestled među svojim zimzelena svijetle lišće. Za razliku od mnogih drugih jasmin vinove loze sorte, ona ne viti, pa treba biti stalno orezati i oblika.
Other Jasmine biljnih sorti, osim gore navedenih poznate i lako dostupne jasmin biljnih sorti tu su i malo više, to nitko neće morati izviđač kroz biljka rasadnicima.
Gold Coast Jasmine: zimzelenog penjač koji mogu biti osposobljeni kao razbacan grm, Gold Coast jasmina botanički poznat kao Jasminium dichotomum. Bijeli cvjetovi sa svjetlom roza tinges cvatu tijekom cijele godine, su mirisne i otvorene noću.
Star Jasmine: Star jasmines, Konfederacije jasmina ili Trachelospermum Jasminoides kao što su znanstveno poznat, vrlo su male u visinu, ne više od 20 inča u kombinaciji s gustom lišće čini ih odličan za pokrovnost. Valja fragrantly mirisnim bijelim cvjetovima od kasne zime do početka ljeta.
Arapska Jasmine: zimzelena vino ili grm koji može narasti negdje između 1-3 m visine koja nosi cvijeće koji se otvaraju noću i zatvoriti u jutro. Bijeli cvjetovi imati u grozdova 5-20, su snažno mirisne. Botanički je poznat kao Jasminum sambac.
Talijanski Jasmine: Vrlo razbacan zimzelen grm ili vino koje se brzo može pokriti do ekrana i zidova, medvjedi grozdove mirisne, svijetle žuto cvijeće cijelo ljeto. Botanički Talijanski jasmin je poznat kao Jasminum humile.
Nakon odabira jasmina želite, naučiti o tome kako biljka jasmin, uz potpuni vodič za uzgoj biljaka jasmin, pročitajte
Jasmine Plant Care, Jasmine Plant Unutarnja Care, Jasmine biljnih bolesti, siguran sam da nakon odlaska kroz ovaj popis od jasmina biljnih sorti, koje samo uključuje nekoliko poznatih sorti, on će dobiti zbunjujući pri odabiru. Ali onda, nitko nije rekao da ne može imati više od jednog jasmin procvat u svoj krajolik!