Graviola Tree

Graviola stablo je zimzelena stabla native na sjevernom dijelu Južne Amerike. Također je pronađen u nekoliko zemalja subsaharske Afrike i jugoistočne Azije. Također se spominju kao Soursop u mnogim regijama gdje je pronađena, graviola stablo posebno se spominju kao Guanabana u Španjolskoj, Guyabano u Filipinima i Athippazham u Indiji. Zbog njene različite zdravstvene beneficije, graviola stablo je postao jedan od glavnih komercijalnih usjeva u nekoliko dijelova svijeta.
Graviola Tree Uzgoj; Graviola stablo je malo stablo koje može narasti do visine od pet do šest metara. Listovi su relativno velike i zelene, s sjajne površine. Stablo raste dobro u područjima s visokom vlagom i relativno toplim zimama. Temperature ispod 49 stupnjeva celzijusa, su štetne za rast ove vrste, i dalje pad temperature može izazvati čak i stabla umrijeti. Graviola drvo se uzgaja u izobilju u Meksiku, Karibima, Centralnoj Americi, Filipinima itd. biljka također uzgaja u južnoj Floridi, no uporaba je ograničena na lokalnu potrošnju.
Voće i njegove koristi, a stablo je najčešće uzgaja za svoje bodljikavo voće zelene boje, koja može narasti do dužine od 7 do 12 inča, i težiti do 5,5 kg. Ovaj jestivo voće sadrži bijele pulpe i crne sjemenke. Pulpa je slatko u okusu, što ga čini idealnim sastojak raznih bombona, sladoled arome, kao i sokovi. U nekim mjestima, ona je također koristi kao desert, dok su u nekim mjestima, voće barova ili sladoleda od ovog roda su vrlo popularni.
Graviola Tree Prednosti; Graviola stablo ima brojne zdravstvene beneficije, u rasponu od toga da bude izvor esencijalnih hranjivih tvari u liječenju raznih bolesti. Njegova voće, sjemenke, lišće, korijenje, pa čak i kora se koristi za liječenje niza bolesti. Što se tiče nutritivne vrijednosti graviola je u pitanju, to je bogata ugljikohidratima i nekim vitaminima. Plod također pomaže u održavanju zdrave razine glukoze u našem tijelu. Zbog svoje ljekovite vrijednosti, graviola stablo sjemenke, lišće i korijenje su postali važni sastojci biljnih lijekova za razne bolesti. Rodom iz mjesta gdje su ti stabala uzgaja ih koristiti za ublažavanje simptoma nekoliko bolesti, uključujući groznicu i artritis. Na Karibima, spavanje na graviola lišća je rekao da se učinkovita mjera za liječenje groznice. Zbog svoje sedative i živaca za opuštanje kvalitete, graviola stablo može biti korisna u inducing neke je potrebno mnogo spavanja kod ljudi koji pate od nesanice. The graviola voće i sjemenke također pomoći u liječenju bolesti vezane za želudac, prije svega one koje su uzrokovane kao posljedica parazitske infekcije. Graviola stablo ekstrakt se koristi za ublažavanje boli povezane s bolesti kao što su artritis i reumatizam. Praksa korištenja ovog ekstrakta kao sredstvo protiv ugriza insekata se prakticira od strane mještana od uzrasta. Prema nekim istraživačima, još jedan zdravstveni korist graviola stablo je njegova pomoć u liječenju i ublažavanju simptoma raka. Kemijska poznat kao Annonaceous acetogenins prisutan u različitim dijelovima ovog stabla ima kapacitet za napad i uništiti karcinomske stanice u tijelu.
Iako graviola stablo ima veliku važnost u tradicionalnoj medicini, njegove prednosti su još kako bi se napravili znanstvene dokaze. Kao i sada, različitih proizvoda od drveta graviola isključivo su prodali kao prehrambenih dodataka. Međutim, stručnjaci vjeruju da su ti proizvodi imaju neke nuspojave, pa stoga treba biti oprezan kada koristite ih.