Vitamini koje promoviraju rast kose

Postoje razni čimbenici koji utječu na osobe rast kose kao što su genetika, dugotrajno bolesti, zanemarivanje za njegu kose, vanjskim vremenskim uvjetima, i stresa. Hair koji je krhki, tanki, ili Splitu ne smatra se zdravim i traje dugo vremena da se ponovno narasti. Stoga je vrlo bitan za pružanje tijelo s potrebnim hranjivim tvarima, tako da kosa ostane zdrava. Tih hranjivih tvari uključuju vitamina i minerala koji potiču rast dlaka u žena, kao i muškarci. Pročitajte više o vitaminima za stanjivanje kose.
Ciklus rasta kose kod ljudi je podijeljen u tri faze - Anagen ili fazu rasta, Categen ili odmaranje faza, i Telogen ili prolijevanja fazi. Osoba koja je genetske konstitucije određuje trajanje svake od ovih faza u svoje tijelo. Dijeta, lifestyle i cjelokupno zdravlje su neki važni čimbenici koji pomažu u određivanju trajanja ove faze. U Anagen faze, tijelo mora imati redovite i dostatnu opskrbu vitaminima A, B i C, kako bi se osiguralo da kosa raste dobro. Postoje određene vitamine za kosu gubitak previše. Pročitajte više na hranu za rast kose.
Vitamini napraviti kosa raste
Sljedeći je popis vitamina koje promiču rast kose:
Vitamin A, vitamin A i beta karotena su oba iznimno važna za tijelo kao i oni stimuliraju rast kostiju i štiti stanične membrane. Ova funkcija štiti stanične membrane je ono što pomaže u održavanju dobrog i zdravu kosu unutar i izvan kose folikula, te zadržati kosu dobro ukorijenjena i podmazan.
Vitamin B, svi članovi obitelji Vitamin B pomaže promicati rast kose. Vitamin B3 pomaže u olakšavanju skalp cirkulaciju. Vitamin B5, B6 i B12 svi pomoći u sprečavanju gubitka kose i graying kose. Najduži faza u ciklusu rasta kose koji je Anagen faza. Tijekom ove faze, svi ovi vitamini pomažu u staničnoj reprodukciji zajedno s RNK i DNK sinteze promicati zdrav rast kose.
Vitamin C, Vitamin C je vrlo važno u održavanju kožu, jer pomaže u stvaranju, rastu i popravak vezivnog tkiva između krvne žile i kožu. Folikula kose su na mjestu drži kožu uz krvne žile koji pružaju kosu prehrane. Vitamin C hrani folikul pravilno kako biste osigurali pravilan rast kose, uz čuvanje na kožu u dobrom stanju, tako da se može proizvesti potrebne sebuma koji sprečava lomljenje kose.
Vitamin E; Među vitaminima koje promiču rast kose, vitamin E je jedan od najbitnijih vitamina. Vitamin E je vrlo djelotvoran antioksidans koji povećava cirkulaciju krvi u kožu. To pomaže kose da bi dobili više prehrana iz folikula kako bi se olakšalo rast zdrave, jake kose. Vitamin E je također bitan hranjivih tvari koja pomaže sprečavanje gubitka kose. Pročitajte više o Vitamin E za rast kose.
Izvori vitamina koji potiču rast kose
Vitamin supplement za kosu dostupne na tržištu sadrži sve bitne minerale i vitamine za rast kose. Međutim, te esencijalnih hranjivih tvari može se lako konzumirati uključujući određenih prehrambenih proizvoda u svakodnevnoj prehrani. Prirodni izvori vitamina stimulira rast kose su:; Vitamin A: Mlijeko, sir, jaja, kupus, meso, špinat, mrkva i brokula. ; Vitamin B3: piletina, puretina, ribe i drugih jela. , Vitamin B5: Jaja, cijela zrna, neke meso. , Vitamin B6: povrće, cjelovite žitarice, jaja i neke meso. , Vitamin B12: piletina, riba, jaja i mlijeko. ; Vitamin C: zeleno povrće, voće i krumpir. ; Vitamin E: grah, orasi, biljno ulje i zeleno povrće. ; Pročitajte više na:; Prenatal Vitamini i rast kose, sušilo vitamini za crne žene; rast kose vitaminima za crni ljudi, umjesto da se opredjeljuju za sintetski proizvodi dostupni na tržištu za promicanje rasta kose, uvijek je bolje konzumirati namirnice koje pružaju tijelo s potrebnim vitaminima koje promiču rast kose. Zdrava i uravnotežena dijeta, uz stres free života je izuzetno važno da se osigura snažan i dugotrajan kosu.