Anahata čakra

Mi svi moraju imati čuli za čakre, vjerojatno u našem yoga classes, ili u nekim duhovnim diskursa. Mnogi od nas mora znajući ono što ovi čakre su i zbog čega su vjerovali da se ključni za naše cjelokupno zdravlje. Za nepoduzetan, čakre nisu ništa ali energetskih centara u našem tijelu. Mogu se zove kao otvori protok energije te su odgovorni za naše emocionalno, mentalno i fizičko zdravlje. Istočna filozofija, osobito indijske filozofije tantričke meditacije usredotočuje na reguliranje čakre, for skaliranje visine u duhovni put pojedinca.
Značenje Anahata čakra
Riječ "čakra" je izvedena iz sanskrta riječi, čakra that znači 'kotač'. These čakre su vjerovali da se u obliku pokretnih kotačima koje zrače energijom i izvan tijela. Kotači i čakri spin poput kotača ili drugim riječima protok energije prenosi sa čakre do dijelova tijela. U ljudskom tijelu postoji sedam čakri primary i nekoliko drugih malih čakre. Manji točke čakre su pozvani kao meridijani, a to su točke koje se koriste u liječenju od strane kineske metode akupunkture. These čakre su spominje u gotovo svim vjerskim i duhovnim tekstovima, u obliku jedne ili druge. Ti energetski centri posebno su vezane za neke pojedinačne orgulje i oni reguliraju zdravstvene tog organa. Pročitajte više na energetske centre ili čakre.
Riječ 'anahata' znači 'unstruck zvuk' i to je tzv jer je vjeruje da biti središte Nade, Hindu središte unutarnji glas. Čakra Anahata je četvrta čakra tijela i poput drugih čakri je spojen na neki dio mozga. U dijelu mozga koji potiče kreativne sposobnosti unutar nas kao da je glazba, ples, pisanje i sl. povezan s anahata čakre. Prema tantrički filozofije, anahata čakra, ili srčana čakra je sjedište Šive i Šakti. Ove dvije prikazuju snaga svijesti i kreativnosti. Šiva je prikazan kao gore trokut (podizanje svijesti) i Šakti prikazana je obrnuti trokut, koja je izvor stvaralaštva. Kad se razina anahata čakra je dosegnut, osoba dodiruje visine kreativnosti. Za mlade u dobi od 20 do 28 godina, to je srčana čakra, anahata to je uglavnom dominantno i jedan počinje iskustva snažne emocije, ljubavi i suosjećanja. To je ovaj centar koji pomaže u ostvarivanju da iako sva ljudska bića su različiti i imaju svoje vlastite karmičke ciklusa, u srži, svi su manifestacija univerzalne energije. Pročitajte više o čakra Meditacija za početnike.
Tantričkog Pisma poziv anahata čakra kao željan punjenje centra i kada se na razini čakre anahata osobe utvrdi da sve svoje želje ostvariti, ako on čini riješiti ih ispuniti. The anahata čakra pomaže nam izraziti ljubav i blokade ove čakre vodi do nedostatka suosjećanja i bolesti srca. The anahata čakra pomaže nam da održimo ravnotežu u sredini dualnosti. Ona nam pomaže da integrira um i tijelo, muških i ženskih, persona i sjena, ego i jedinstvo i raznih drugih dualnosti. Pomaže nam da percipiramo osjećaje srca iz stanja suosjećanja i prihvaćanja.
Postoje razne anahata čakra asane koje mogu pomoći jedna regulirati i održavati pravilan protok energije u anahata čakri. Cobra (Bhujangasana), Sunbird (Chakravakasana), Most poza (Setu bandhasana) i žaba (Mandukasana) su neke od anahata čakre asane. Prije odlaska za bilo koji od tih asane, važno je da ste vješto vođeni su trener stručnjak yoge, koji ima duboke spoznaje o čakre i njihove funkcije. Preporučljivo je da nikada ne pokretati neke tantričke joge asane bez vodstvom duhovnog gurua. Pročitajte više o joga poza i tantrički yoga vježbe.
In Yogic ozdravljenja, uobičajeno je da se uravnoteži različite čakre u potrazi za postizanje cjelovitog zdravlja. Bolest i poremećaj u protoku energije nekog od čakri manifestira se u obliku bolesti ili drugih komplikacija. Svaka čakra ima svoju jedinstvenu frekvenciju vibracija, simbola, boja i zvuk da je sinkroniziran na. To je razlog zašto glazbe i različite vjerske himne imaju umirujuće djelovanje na nas. Kada bilo naše neuravnotežene čakre postiže ravnotežu, mi osjećamo zdrav i fit, a ako postoji opstrukcija u protok energije u čakre, to dovodi do problema. Pročitajte više na duhovno iscjeljenje.
Je li moguće za nas da vidi čakre po golim očima? The odgovor je broj These čakre ne može vidjeti golim očima, međutim, duhovnost azila koji su na putu duhovnog puta to spomenuo da su ih vidjeli u njihovu naprednu razinu svijesti. Čakre su samo oblici energije u naše fizičko tijelo, a ne fizičke osobe, tako da ih vidi, moramo podići razinu naše svijesti bavljenja raznim oblicima tantričke joge i meditacije kao i mnogi duhovni ljudi učiniti.
Možete pročitati više na:; 2. čakra, Bhuta Shuddhi, reiki, On je rekao da nakon što dobije kontrolu svih čakri, ili nakon što ih pobijediti, možete postići 'prosvjetljenje "ili da je konačni cilj ljudske duše. The anahata čakra je jedan od najvažnijih energetsko središte u tijelu i redovite prakse yoga vježbe može zadržati naš energetski centri uravnotežen. To nije nužno i često to nije moguće na laike da se uključe u višim oblicima yogic meditacije, pa samo malo vježbe disanja u svakodnevnom života može nam pomoći zadržati naše mentalno i fizičko zdravlje stabilan.